Tratamentul anomaliilor dento - maxilare

Cabinetul stomatologic Adent è specializat in domeniul ortodontiei adulte si pediatrice si se ocupa de prevenirea si controlul cresterii armonioase a oaselor maxilare, reglarea ocluziei si a rapoartelor dintre maxilar si madibula si indreptarea pozitiei dintilor cu ajutorul de aparate ortodontice fixe sau mobile.

Practica ortodontica utilizeaza aparate dentare invizibile sau vizibile care sunt in gradul de a controla deplasarea dintilor si a ajuta la modificarea structurii scheletice si ale tesuturilor dentare.

Consultatia ortodontica

Apectul danturii depinde in mare parte de prima consultatie stomatologic de specialitate. Varsta cea mai potrivita pentru o consultatie ortodontica este 8 su 9 ani. La copii, oasele si tesuturile cavitatii bucale sunt mult mai elastice decat la adulti ceea ce permite o repozitionare a dintilor mult mai rapida.

Chiar daca este mai indicat la o varsta mai frageda, tratmentul ortodontic se poate aplica la orice varsta, diferenta intre copii si adulti consta in special in durata acestuia. Pentru realinierea danturii, exista doua tipologii de aparate dentare si anume aparate dentare fixe si aparate dentare mobile. Aparatele dentare mobile sunt utilizate in special in cazul copiilor de la varsta de aprosimativ noua ani. Dupa varsta de 12 ani e preferabila utilizarea aparatelor dentare fixe.